STARTSIDAN | NYHETER | LE MANS | LE MANSGAZINE | ÖVRIGT

Kalabaliken på Spa!
eller 1000 km de Spa-Francorchamps

 

Vilket märkligt race! Man hade hoppats på en ordentlig tävling som skulle ge en fingervisning om hur formen var inför Le Mans men fick en förvirrad kalabalik istället. Det är inte helt lätt att försöka bena ut allt som hände så om texten känns mer förvirrad än vanligt så beror det helt enkelt på att allt var just väldigt förvirrat. Och med tanke på alla konstigheter så bör man nog räkna med att resultatlistan kan förändras under dagarna efter tävlingen.

Redan på uppvärmningsvarvet snurrade Audi nr 8, med André Lotterer bakom ratten, av med rätt stora reparationer som följd och det satte väl tonen för hela tävlingen. Oreca blev av med sin 908 några varv senare uppe i Eau Rouge. En lätt touch av ena Rebellion-Lolan och så var det med den saken (även om Rebellion förnekar att det var kontakt). Och så fortsatte det men det skulle bli ännu konstigare.

Strömavbrott! Som tur var (eller ja…) så var det inte bara banan som drabbades, även själva samhället och bygden runt omkring blev strömlöst och eftersom man inte hade backup-ström för mer än ett F1-race så måste man rödflagga tävlingen. Timingen, radioutrustning och annat som behövs för att upprätthålla nån sorts säkerhet slogs ut och depåerna mörklades. Efter ett tag lyckades man dock få fram ström till banan och racet kunde återupptas.

Överlag var det mycket strul och förvirring som sagt. Säkerhetsbilarna verkade ha lite svårt för att hitta ledaren och det kändes som att en del omkörningar under gulflagg missades. Ett praktexempel på slarv och missar var när BMW nr 78 åkte på ett stop and go-straff för att ha kört utanför banan och tjänat på det, ett riktigt beslut. Problemet var bara att när BMW nr 79 skulle in och göra sitt vanliga depåstopp i samma veva så blev den stoppad av funktionären vid fy skäms-fållan. Det tog elva sekunder innan man upptäckte misstaget och med tanke på hur tajt det var i GT2-klassen vid målgång så kan det ha varit avgörande för resultatet. Räkna med protest från BMW.

Speaking of BMW så har dom och Schnitzer gjort enorma framsteg med sin M3 GTR. Paul Ricard var "roll out" för nr 78 och gjorde väl en, trots ett blekt resultat, godkänd tävling. Spa var något helt annat. Man hade häng på pallen och farten fanns. Dessutom var tävlingen "roll out" för bil nr 79 så det bådar verkligen gott inför Le Mans! Segern i GT2 gick till Felbermayr-Porschen nr 77 med Marc Lieb och Richard Lietz. Porsche verkar ha fått fason på 911:an nu efter att ha fått se sig frånåkta av Ferrari en tid. Förartalangerna har man haft hela tiden men problemet är att bilarna varit för långsamma och väldigt oporschigt ömtåliga. Ferrari tog plats 2 och 3 så det finns ingen anledning att räkna bort dom ännu. Som sagt, GT2 på Le Mans kan bli hur bra som helst!

När vi ändå uppehåller oss vid GT2 så kan vi nämna Spyker som tog sig imål på en hedrande 7:e-plats. Man har gjort en del förändringar från förra året, bl a kör man med tyngre bil för att få större restriktorer och bredare däck. Dock verkar man ha en bit kvar innan man får ordentlig fason på alla inställningar. Jag såg ingen Saablogga på bilen tyvärr men det kanske kommer till Le Mans...

GT1 var en annan historia med bilar från FIA GT1 och egentligen skulle man kunna slå ihop GT1 och GT2 då fartskillnaderna var marginella. Men i vilket fall som helst, det är ju fina bilar. Det blev en hemmaseger i klassen med Marc VDS Ford GT. För övrigt så kan man tänka sig att Christoffer Nygaard fått ännu ljusare röst efter en rejäl krasch mot slutet av racet. Motorn sägs ha skjutits bak en halv meter och det lär bli svårt att hinna få bil av DBR9:an igen till nästa FIA GT1-race i Brno 22-23 maj. Larbre och Atlas körde varsin Saleen men förutom av nostalgiska skäl så börjar man ju undra varför...

Åter till toppen, efter omstarten började det se ut som ett riktigt race igen och kampen blev hård mellan Audi och Peugeot. Det osäkra väderläget gjorde att det blev något av ett strategirace, framförallt mot slutet. Som vanligt på Spa så kom det en regnskur över bortre delen av banan och var uppehåll i depån. Peugeot höll sig kalla och valde att fortsätta på slicks medan Audi satte på skurna slicks på Tom Kristenssens bil. En chansning som såg ut att gå vägen för Audi då man kunde köra bra mycket fortare än Peugeot. Problemet var bara att det torkade upp fortare än väntat och Peugeot drog det längsta strået. Dessutom hade man Stéphane Sarrazin i full karriär genom blötan där han fick visa hela sin rallytalang ända upp till en andraplats. Kristenssen hade bara att släppa förbi en bredsladdande 908...

Till Audis försvar bör tilläggas att man körde med Le Mans-aerokitet, dvs lägre luftmotstånd på bekostnad av mindre downforce, vilket inte är direkt passande på Spa även om banan har en del högfartspartier. Med tanke på det så kan man inte vara alltför besviken på resultatet och man kan ju undra hur det skulle gått om man kört med en mer Spa-anpassad set up. Dessutom så skulle varken Audi eller Peugeot visat nån besvikelse då Spa officiellt bara var ett test i raceförhållanden inför Le Mans. Och visst var det mest ett test men glädjen hos Bourdais, Lamy och Pagenaud gick inte att ta miste på!

Aston Martin ställde bara upp med en bil hos halvfabriksstallet Signature Plus med motiveringen att det inte är så stor idé att tävla om man i realiteten bara kan nå en 8:e plats som bäst efter alla dieselbilar och det är en bra poäng. Man får ingen vidare bra publicitet genom att harva runt nånstans som "best of the rest", något för ACO att tänka på om man vill ha fler biltillverkare till start på Le Mans och LMS.

Sen kan man notera att Peugeot verkar ha börjat få lite av Audis hållbarhet då man kraschade bil nr 2 strax innan racet avbröts. Trots att det mest såg ut att bara vara mos kvar av bilen så tog den sig ner till depån där den kunde repareras och återuppta racet igen. Ända till ovan nämnda andraplats!

LMP2 blev inte den totalkross av motståndet från Strakka-HPD:s sida som man väntat sig då en tidig avåkning gjorde att man tappade mycket tid. Europa-debuten på Paul Ricard var nästan i klass med när Porsche RS Spyder kom till ALMS då alla andra stall liksom tappade lusten att tävla då dom var så otroligt snabba. Istället blev det Ginetta som tog hem segern. Faktum är att plats 6-10 togs upp av LMP2, bästa icke diesel-LMP1 kom först på 11:e plats! Hur kommer det se ut på Algarve där varken Audi eller Peugeot tänker ställa upp?

Kan man då utläsa något ur kalabaliken på Spa inför Le Mans? Njae, egentligen inte. På sätt och vis var det lite skönt att det blev som det blev då det håller spänningen och osäkerheten vid liv på ett helt annat sätt än om t ex Audi skulle tokdominerat. Istället blev det de små nyanserna som fällde avgörandet. Många har ifrågasatt Peugeots förmåga att hantera regn men med tanke på resultatet så borde det frågetecknet kunna rätas ut. Och sen känns det lite befriande att Audi på sätt och vis gjorde en missbedömning med däckvalet i slutet, dom kan tillåta sig att chansa dom också...

Både Audi och Peugeot har ju fantastiska förare och stall. Möjligen kan man använda sig av utslitna klyschor som tysk precision och gallisk charm men på sätt och vis ligger det en del i dom. Det intressanta är ändå att trots olikheterna i organisation och problemlösning så är man fullt likvärdiga i såväl proffsighet som effektivitet.

Det man kan ta med sig från Spa är ändå att när väl strömmen kom tillbaks så blev det en strålande tävling – i alla klasser – som bådar gott inför den stora drabbningen i juni!

Resultat och annat matnyttigt finns här!

 

//Johan Söderberg, 2010-05-10

 

 

All text © Johan Söderberg.
Frågor, förslag, synpunkter eller annat?
Hör av er till
info@n138.com

-