STARTSIDAN | NYHETER | LE MANS | LMES/ALMS | LE MANSGAZINE | ÖVRIGT

LE MANS 2003: KVALEN

Lister bryter!!!!

Det kommer ingen Lister till start på lördag! Kraschen var tydligen värre än det lät tidigare. JC-W är oskadd bortsett från lite blåmärken men bilen är för trasig för att hinna byggas ihop igen. Innan kraschen låg man på en lovande 14:e plats.
Detta är ett hårt bakslag för Laurence Pierces Le Mans-satsning där 2003 skulle bli debutåret. Förhoppningsvis låter man inte detta kasta sin skugga över den planerade femårsplanen.

Torsdagens kvalomgång
Första halvan 19-21 har varit dramatisk värre. Redan 19.05 avbröts kvalet pga en märklig avåkning i nya Dunlopkurvan. Det var Jaime Campbell-Walter i Lister nr 20 som körde ut i gruset, baklänges och slog i räcket. JC-W verkar ha skadat foten men hur mycket är fortfarande okänt. Förhoppningsvis kan han köra på lördag. Bilen klarade sig med en trasig bakvinge och bakdel men det skall inte vara några problem att få den klar till på lördag.

19.25 kom kvalet igång igen bara för att återigen avbrytas kl 19.38 pga olja vid första chikanen (årets namn på chikanen är Playstation) på Mulsannerakan. Perrier-Porschen misstänks vara orsaken då den rykte kraftigt.

Oljan visade sig vara en riktig Porschekiller då PK-, Seikel- och T2M-Porscharna körde av ganska rejält. Det var nära ögat för Nasamax-Reynarden också men den klarade sig. Värst gick det för T2M-Porschen som kraschade så illa att den fick köras tillbaka till depån på lastbil. Det är ännu oklart om den hinner bli klar till lördagen.

19.52 var det dags för omstart av kvalet. Ingen Panoz hade varit ute vid det laget pga att man passade på att byta motor och växellåda till de som ska användas på lördag. Alla förare var kvalificerade och tiderna var bra (8:e plats för nr 11) så man passade på att göra det nu. Olivier Beretta påpekade att man ändå inte förlorade så mycket tid pga rödflaggorna.

Mike Hezemans lyckades äntligen att köra ett snabbt varv med sin Pagani Zonda på 4.04 och tog sig upp ur bottenstriden. Dessutom spöade man Sezionale-Norman som är en LMP900. Det är fortfarande en hel del problem kvar att lösa med bilen.

De sista tio minuterna av första kvalhalvan blev riktigt spännande då Audisarna hade en intern kamp om tredje platsen. Champion (med Stefan Johansson) blev första Audi under 3.37 med tiden 3.36.8 och knep därmed tredjeplatsen bara för att i nästa ögonblick bli av med den till Team Goh som körde ett varv på 3.36.4. Audi UK har fortfarande någon tiondel kvar till under 3.37.

Nattkvalet 22-24 var förhållandevis händelselöst. Inga rödflaggningar eller allvarligare avåkningar. Förarna kunde sålunda koncentrera sig på att sätta snabba varv och det var just vad de gjorde.

Men vi börjar med de som hade problem: WR nr 24 stannade ute på banan (oklart var) med någon form av motorproblem. Kruxet med den bilen är att karossen är i ett stycke och därför väldigt jobbig att försöka få av om man är ensam så därför tog föraren (vem det nu var) hjälp av tre funktionärer.

Problemet med det är att föraren inte får ta hjälp av någon utanför depåområdet så frågan är om det blir någon bestraffning för detta eller om man har överseende med sådant under kval. I vilket fall som helst så tog sig WR:n tillbaka till depån efter c:a en halvtimme.

TVR nr 92 körde av i nya Dunlopkurvan på samma ställe som Jamie Campbell-Walter, som tur är utan skador. Var det något på banan där? TVR plågades av småfel lite då och då på bägge bilarna, t ex krånglande belysning och lite småläckor.

Med drygt tio minuter kvar av kvalet slog paniken till hos Bentley! Tom Kristenssen kom in med skadad front. Något kan alltså gå fel även för Bentley! Det visade sig att Tom K hade gjort en miss i Porschekurvorna (kan han det?!), eventuellt körde han ihop med en annan bil, förmodligen blå då det fanns blå färgrester på Bentleyn. Det var inget allvarligt fel på bilen men det här är just vad vi behöver för att det ska bli en ordentlig kamp mellan Audi, Bentley och, som det ser ut nu, Racing for Hollands Dome. Bentley är c:a två sekunder snabbare per varv men Audi kan köra ett varv extra tack vare bättre bränsleekonomi (pga de mindre restriktorerna!) och är dessutom enklare att reparera. Det är just det som kan göra att Audi kan ta sin fjärde seger på raken. Och Stefan Johansson kan ta sin andra!

LMGT. Porscharna gick som klockor hela kvällen, undantaget T2M-Porschen som behöver en hel del jobb för att bli klar till lördag. Alex Jobs Sascha Maassen lyckades kapa en hel sekund av gårdagens poletid och slutade på 4.06.984. Och tur var väl det då värsta konkurrenten The Racers Group lyckades sätta 4.07.028. Orbit-Porschen tog tredjeplatsen med 3.10.292, över tre sekunder långsammare än AJR och TRG men de har å andra sidan två fabriksförare var. Orbit har 'bara' Marc Lieb från Porschefabriken.

LMGTS. Här var det, till skillnad från GT-klassen, Ferrarisarna som var snabbast med Tomas Enge på pole med 3.53.278 före stallkollegorna som fick 3.54.725. Att det skiljde 1.5 sekund mellan bilarna skyllde man på att Enges bil hade en aaning annorlunda setup, något som motbevisades ganska snart efter att man ändrat till samma inställningar på den andra bilen...
Trea blev Corvette nr 50 med 3.55.613.

LMP675. Danska RN Motorsport lyckades ta pole med sin DBA-Zytek med tiden 3.44.333. Detta trots att bilen hade en massa småfel mest hela tiden. Gasen kärvade bl a.
Men tvåan i klassen, Intersport-MG:n, sköt tydligen två motorer under onsdagskvalet och man hade bara en extramotor kvar (förutom den man satte i bilen?). Två av MG-förarna var inte kvalificerade än så det fanns anledning att ta det lungt. Kvaltiden blev inte så tokig ändå med 3.46.404.
Calle Rosenblads Courage tog tredjeplatsen med 3.51.550 och är den kanske hetaste kandidaten till klasseger eftersom den inte verkar ha några större problem. DBA:n och MG:n kanske är snabbare men de står ju mest i garaget. N138.COM håller tummarna!

LMP900/LMGTP. Audikampen innan halvtidsvilan fortsatte med samma frenesi. In i leken ger sig Jan Lammers och kniper tredjeplatsen med 3.36.156 men plötsligt får Frank Biela en väldig fart och blir första, och enda, Audi under 3.36 med 3.35.745 att jämföra med andraplacerade Bentleyn på 3.35.098! Johanssons Champion-Audi tog sjätteplatsen med 3.36.857.
Åh, ja just ja... Bentley nr 7 med Tom K står i Pole på lördag.

Hela startuppställningen finns hos ACO

 

Onsdagens kvalomgång

Första kvalomgången är avklarad och Bentley nr 7 leder, inte helt oväntat, med 3.32.843. i de övriga klasserna är ställningen den att DBA4 03S leder LMP675 med 3.44.333, Ferrari nr 88 leder GTS med 3.53.278 och Alex Job-Porschen leder GT med 4.07.996.

Första halvan av kvalomgången (kl 19-21) var mer av en rekognoseringsrunda med lite utprovning av olika setups och de snabbaste tiderna låg på 3.35. Det var först under andra halvan (kl 22-24) som man började kvala på riktigt då temperaturen lägger på en för bilarna gynnsam nivå.

Om de snabbaste tiderna kommer att närma sig fjolårets 3.29 får vi se imorgon men Tom Kristenssen var tveksam då hans 3:32-varv var ett i det närmaste perfekt varv.
Det finns risk för regnskurar under torsdagen så många passade på att göra sina 'hot laps' redan på onsdagskvällen för säkerhets skull.

Problem under kvällen: Vid 23:20-snåret brakade motorn ihop på Pilbeam nr 23 som spred ut en massa olja vid indykurvan med följd att kvalet rödflaggades i ungefär tjugo minuter. Pilbeam har haft en problemfylld kväll med många avåkningar (bortförklaringarna haglar tätt, t ex så var bromsbalansen fel...).

WR nr 24, den gamla modellen alltså, bröt kvalet med 20 minuter kvar. Motorproblem verkar vara felet.

Pagani har haft en katastrofal onsdag och kom inte ut på banan förrän det var ungefär en halvtimme kvar av första halvan. Kvällsrundan gick inte mycket bättre den och en förtvivlad Toine Hezemans kunde meddela att motorn läckte olja i princip överallt. Man lyckades ändå köra några varv.

MG nr 27, den enda MG:n som fick vara med i år, sköt motorn ungefär samtidigt som Paganin kom tillbaks. Innan dess så hade den bra häng på DBA:n. Mekanikerna lyckades byta motor lagom till kvalet grönflaggades efter oljeavbrottet.

Calle Rosenblads Courage C65 genomförde ett problemfritt kval där bilen hela tiden gick bättre tack vare Jean-Marc Gounons finlir med inställningarna.

Nasamax-Reynarden missade en kvart i början av kvalet pga en krånglande display men när man väl fick ut bilen på banan igen så började den skrapa i med underredet. In i depån för att höja bilen en aning samtidigt som Stirling kallades in för viktkontroll.

Övrigt som kan vara värt att notera är att Alex Job-Porschen leder GT-klassen medan T2M-Porschen med Vanina Ickx ligger sist totalt, anledningen är okänd.
Den ena TVR-bilen fick en punktering vid första chikanen men tog sig tillbaka till depån. Fast det tog hela kvällen.
PK-Porschen blev avknuffad av en prototyp med brusten hjulupphängning som följd och Risi-Ferrari nr 94 fick soppatorsk vid Porschekurvorna lagom till kvalet avslutades.

***

(dessa texter skrevs i direkt anslutning till kvalomgångarna)

All text ©2002-04 Johan Söderberg.
Frågor, förslag, synpunkter eller annat?
Hör av er till
info@n138.com

-