Mondial de l'Automobile 2004
Jag hittade en gammal, tidigare opublicerad, artikel i gömmorna
och tänkte att det kunde vara kul att läsa. Om inte annat så kan det vara ett lite intressant tidsdokument, framförallt nu när man så att säga har facit. Håll till godo!

 

 

 


Audi RSQ från filmen 'I, Robot' bär tydliga drag av Le Mans quattro

N138.com har besökt bilsalongen i Paris som är en av de stora mässorna tillsammans med Detroit, Geneve, Frankfurt och Tokyo. Bilmässor brukar ju innebära mängder av mer eller mindre realistiska konceptbilar men det var ovanligt tunnsått på 2004 års Parissalong. Visst fanns det gott om konceptbilar men de mest galna lyste med sin frånvaro. Jag antar att man måste ta sig till Tokyo för att få sitt lystmäte.

Vi börjar med lite allmänna observationer: Var fanns Ford GT? Och framförallt: Var var Saab 9-3 kombi? Hur har GM tänkt sig att Saab ska kunna överleva utan nya modeller? Fast det är ju klart, Daewoo ska säljas som Chevrolet i Europa nu. På mässan fanns en Chevrolet Matiz. Vad håller ni på med GM? [Där ser man, redan då såg man vartåt det barkade... Reds anm. 2011] När vi ändå är inne på märkliga GM-beslut: Corvette ska börja säljas som eget märke... Den nya Corvette C6 fanns på plats i mässans mest Le Mans-späckade monter (eder rapportör hade inte kameran framme av någon outgrundlig anledning...) med en C5-R på väggen och in car-video från Le Mans med mullrande motorljud. Stiligt! Den senaste generationen av Corvetten har blivit nättare och elegantare och har tappat lite av den 'in your face'-attityd som C5:an hade. Man verkar dock ha lyckats göra en riktigt snabb bil då den matchar en GT3:a runt Nürburgring. C6-R är på gång!

För övrigt så har Alfa 147 fått en facelift. Det är inga enorma förändringar men den har blivit lite mer elak i uppsynen. Lite nya färger kommer att finnas till hands också, orangemetallic bl a.

Bästa montern hade utan tvekan Lancia som gick i ett luftigt champagneglassigt tema med mahognybrunt och elfenbensvitt som grundfärger kryddat med Dean Martin och italiensk easy listening i högtalarna. Bilarna var inte sämre de. Ypsilon premiärvisades i en ny tvåfärgsversion under namnet "Bi-Colore" där en av de tre färgkombinationerna var just brunt och elfenben. En annan tvåfärgbil är Thesis Uniquedition och den bil som visades på mässan var i brun- och champagnemetallic. Det var inte utan att man blev sugen på chokladglass... En intressant trend på mässan leddes av Lancia: Brunt är på väg tillbaka i tillverkarnas färgkataloger. Och då är det inte metallic utan precis sådär klassiskt bajsbrunt som fanns på gamla Saabar på 70-talet!

Mest irriterande på mässan var annars Aston Martins monter: En DB9 volante stod gömd bakom en vägg av frostat glas och kunde bara skymtas genom en smal springa. Oerhört drygt. Och inte en skymt av DBR9:an... Ferraris monter var inte så rolig heller, fast det var mer på det estetiska planet. Bilarna syntes däremot fint.

Lamborghini visade sin roadsterversion av Murciélago och den måste ha årets snyggaste motorhuv. Jag kommer osökt att tänka på Star Wars. Tänk er en smutsgrå med röda stripes. Granne med Lamborghinimontern var Bugatti. Undras när dom ska börja bygga den? Apropå superbilar, var fanns Koenigsegg?

Le Mans-närvaron på mässan var inte så stor som jag hade hoppats, med undantag för Corvettemontern naturligtvis. Det stod ingen R8 och glänste i Audimontern och ACO fanns inte representerade överhuvudtaget. FFSA (franska bilsportförbundet) hade visserligen vykort med de nya Le Mans-datumen. En och annan Le mans-bil fanns dock på plats, bl a Larbre-ferrarin, Kondos Dome och en av Pescarolos bilar. Pescarolo hade t o m en egen monter där en Peugeot 607 Pescarolo stod utställd (top-of-the-line-versionen av 607:an med samma motor som fanns i Pescarolos C60 fram till 2003).

En rolig utställning på mässan var annars den om tecknade serier och bilar. Mot bakgrund av seriestrippar och uppförstorade bilder stod bilar av samma typ som förekommer i serierna. Höjdpunkten var naturligtvis Gastons märkliga gamla Fiat. Det syntes dock inte till någon Turbot, vare sig den första eller andra modellen... Men det fanns ju gott om andra roliga bilar på plats.

Här nedan följer ett litet urval av N138.coms favoriter. Konceptbilarna överväger i antal men en och annan produktionsbil finns med. Klicka på bilderna för större versioner.

 

Pininfarina Nido är en liten stadsbil av smart fortwo-typ, dvs en liten och lätt tvåsitsig bil med en liten motor i rumpan - Nido är däremot lite längre än smart. Säkerhet i småbilar, eller snarare i microbilar, har varit ledordet för designerna bakom Nido och bilen visar upp flera intressanta idéer. Bilen består av tre huvuddelar som syns tydligt när man öppnar dörren: Ett ytterskal (grått) i form av en stålbur med motor- och hjulupphängningar osv. och ett innerskal (rött på bilden) med kupéutrymmet med plats för förare och passagerare. Innerskalet är utformat så att det kan röra sig i längsled vid en kollision och är upphängt i deformerbara bikakeelement av olika fasthet (orange).
Den estetiska formgivningen har koncetrerats på att framhäva bilens tre beståndsdelar men också med en vilja att få fram att det här är en snäll bil som ska ta väl hand om sina passagerare, därav det oaggressiva utseendet. Någon produktion blir det inte, tanken bakom den här bilen var helt att utforska krocksäkerhet i småbilar, fast idéerna kan nog dyka upp i någon framtida småbil.

 

Fiat Panda Alessi är resultatet av ett samarbete mellan Fiat och industridesignfirman Alessi. Tanken bakom bilen var att släppa en designfirma utan erfarenhet av bildesign lös på en befintlig bil. Alessi är väl mest kända för sina heminredningsprodukter och på Pandan har man tagit med sig en del av det formspråk man brukar använda sig av med mycket plast och klara färger. Det är inte så enorma skillnader mellan den vanliga Pandan och konceptbilen. Formmässigt så har grillen fått sig en översyn och radioantennen har fått en liten lampa i spetsen. Den stora konstruktionsnyheten på Alessi-Pandan är att man gjort om de bakre stolarna så att de kan fällas ner helt i golvet. I och för sig inget unikt men det lär ska vara lite extra fiffigt gjort. Fälgarna har fått fina svartvita sidor och ser ut som från en leksaksbil. Annars är det mest färgerna som piffats upp: Tvåtonsfärger med vitt i basen och klara färger i övrigt; ärtgrönt, svart och orange är de färger som använts på de tre bilar man gjort hittills.

Om man har gjort något med motorn är inte avslöjat. Pandan har i Alessis händer blivit en härligt omacho bil utan det aggressiva formspråk som brukar prägla konceptversioner av redan befintliga produktionsbilar. Man har inte satt på en massa spoilers eller skärmbreddare och annat utan har byggt vidare på den lite gulligare grenen av bildesign som har sin främsta exempel i t ex Nissan Micra och Ford Ka. Den som ändå vill ha en lite mer macho version av Pandan så finns nu en 4x4-version som premiärvisades på Parissalongen. Med lite tur så kan Panda Alessi vara i produktion om ett år i lätt reviderat utförande. Vill ha!

 

Audi RSQ är en konceptbil i futuristisk anda. Och det är inte så underligt, den som sett "I, robot" känner nog igen filmens bilhuvudrollsinnehavare. Audi är långt ifrån först med att låta sin designavdelning stå till tjänst för att göra fordon till science fiction-filmer. Bl a Lexus gjorde en konceptbil till "Minority Report" (och till A.I. om jag inte minns fel). Och vad är väl bättre marknadsföring för biltillverkare än att visa sina bilar i en framtida miljö. Dessutom får man ju se bilarna i rörelse och mer 'på riktigt' än att bara ser bilen i en monter på en mässa. RSQ är lite av en minimalistisk Le Mans quattro, som ritades samtidigt, med 'bakruta' från Rosemeyer-konceptet. Formerna har renodlats så mycket som möjligt för att inte bli för plottrigt på filmen och stjäla uppmärksamhet från skådespelarna men ändå vara direkt igenkännlig som en Audi. Därav den enkla formen med markerad bardvalsfront och tydliga ringar. Just ringarna ibak fungerar även som extra bromsljus. Nu väntar vi bara på att Audi ska få tummen ur och äntligen bygga Le Mans quattro - 2006 eller 2008 är årtal som nämnts.

 

Alfa Romeo 8C Competizione var inte alls så fin i verkligheten som på bild. Visst är den snygg men på nära håll så ser den mer ut som en plastig kit-car än en sportbil i absoluta toppklass. Så illa är det väl inte egentligen men jag hade väntat mig mer.

För ovanlighetens skull så är den designad av Alfa Romeo själva utan hjälp från Pininfarina eller Giugiaro som annars brukar göra Alfaprototyper lite då och då. Motorn i 8C är en kompressormatad version av Maseratis 4.2- liters V8 med nya toppar och har en effekt på mellan 400-450 hk. Växellådan är monterad bak för att få bästa viktfördelning och det i kombination med kompakta mått, knappt 4.3 m lång, och låg vikt gör att den har alla förutsättningar att ha en väghållning utöver det vanliga. I produktion 2005 enligt vissa källor men vi får väl se hur det blir med det...

 

Peugeot 907 ser ut lite som en art deco-vulgär version av McLaren-Mercedes SLR med extremt lång front. Intressant att notera är att man använder sig av en 9:a i modellnamnet, något som mig veterligen senast användes på Peugeots Le mans-vinnande 905B från 1993. Nu så är väl inte 907 så värst Le Mans-mässig men prestanda saknas inte för det. En sexliters V12:a på 500 hk borde ge nog med kraft för att få fart på den 1400 kg tunga kolfiberbilen. Den tvåsitsiga supersportarens chanser att komma i produktion är obefintliga då huvudsyftet med bilen är att visa hur ball Peugeots nya frontdesign är och därigenom sälja fler 407:or.

 

Giugiaro Alfa Romeo Visconte är en bil i samma anda som Mercedes CLS, dvs en fyrdörrars coupé av enorma mått, skillnaden mot Mercedes är att Alfan är mer av en ren fast back. Den fem meter långa bilen är byggd på Alfas nya premiumplattform som i framtiden ska utgöra grund för kommande 156-uppföljare och är tänkt som Alfas nya kontinentalkryssande flaggskepp. Motorn är Alfas gamla vanliga V6:a p å 3.2 liter men i Visconte utvecklar den 405 hk och 680 Nm tack vare direktinsprutning och dubbelturbo. Giugiaros Italdesign kommer för övrigt att ansvara för formen på de kommande Alforna. Hoppas bara att de inte blir lika degiga som den här...

 

Giugiaro Toyota Alessandro Volta är något så ovanligt som en sportbil med hybridmotor. Motorarrangemanget kommer från hybridversionen av Lexus RX400. Bakom bakaxeln sitter en 3.3 liters bensin-V6:a och på vardera fram- och bakaxeln sitter en elmotor och bensinmotorns kraft går via elmotorn som dubblerar som växellåda. Det fiffiga med det är att man spara vikt. Effekten ligger på 408 hk totalt, 0-100 km/h klaras av på 4.03 sekunder. Toppfarten är begränsad till 250 km/h. Den stora fördelen med hybridmotorn är annars att bensinförbrukning kan hållas nere: 0.75 liter/mil är kanske inte så att man hoppar och hurrar men med tanke på bilens prestanda så är det ändå lite imponerande. Tack vare att man byggt bilen i kolfiber så ligger vikten på bara 1250 kg, väldigt lätt med tanke på att bara batterierna väger 70 kg. Formmässigt så är det en konceptsportbil av klassiskt snitt med utpräglad kilform i den tradition som många av de italienska designhusen brukar jobba. Det är ett skönt 80-talsstuk på den.

 

Ferrari F430 är lite av ett hopkok av former från Ferraris historia. Grundformen är en vidareutveckling av 360:n med en lite vassare profil. Fronten är inspirerad av 156 'hajnos', Phil Hills vinnarbil i F1 1961 (den påminner en del om fronten på 360GT också); bakljusen kommer från Enzo; luftintagen på sidorna för tankarna till 250LM osv. Det tar ett tag att vänja sig vid formspråket i 430:n, man har liksom vant sig vid 360:s kurvor men till slut inser man att det är en väldigt snygg bil. Designen har anklagats av s. k. entusiaster för att vara alltför anonym och 'japansk' men det förstår jag inte alls. Nåväl, motorn är samma som sitter i Maserati GT och är på 4.3 liter (därav namnet alltså) men har självklart fått sig en rejäl översyn av Ferraris tekniker (fast Maserati har ju fått motorn i sin tur från Ferrari så då är det väl en Ferrarimotor hur man än gör?). Bilen är fullproppad med teknik som ska underlätta, och förbättra, framförandet. 483 hk vid 8500 rpm, 465 Nm vid 5250 rpm, 0-100 km/h på 4.0 sekunder, toppfart runt 315 km/h är trevliga siffror men för att få det där lilla extra, det som verkligen får habegäret att gå i spinn, är en tävlingsversion! Tänk vilka fighter vi kunde få med F430 GTC mot Porsche 997 GT3 RS... [och det fick vi ju! reds anm. 2011]

 

Porsche 997 Så var de här till slut. De runda lysena alltså. All kritik 996:an fick utstå för sina lysen (stekt ägg är väl det vanligaste omdömet) gjorde att Porsche kände sig tvungna att göra något åt saken. 996:an var den mest framgångsrika 911-versionen genom tiderna och, tillsammans med Boxstern (-Men Cayenne då? undrar vän av ordning. Redaktionen håller för öronen och lallar), räddade den företaget och gjorde Porsche till världens mest lönsamma biltilverkare och trots kritiken mot lysformen så har den av en samlad motorjournalistkår gång på gång utsetts till världens bästa sportbil. Det är alltså en svår uppgift 997:an har framför sig om den ska toppa 996:an men av de 'first drives' som publicerats i motorpressen att döma så verkar det lovande.

Grundstommen i 997:an, och därigenom takets profil, är densamma som i den tidigare modellen men alla skärmar och fram- och bakparti har fått ny form. Jag har aldrig varit nåt större fan av 993:ans front (den sista luftkylda 911:an, 1993-98) då den ger bilen en rätt gubbig karaktär men i 997:an så har man lyckats bättre, framförallt tack vare att lysena är större. Bilen är full av elektronik och hjälpsystem men har trots det inte lagt på hullet oroväckande mycket, man har fortfarande lyckats hålla vikten under 1400 kg. 997:an har släppts i två versioner: Carrera och Carrera S. De största skillnaderna mellan modellerna är att Carrera har en 3.6-liters motor på 325 hk och 18"-fälgar och Carrera S har en 3.8-liters motor på 355 hk och 19"-fälgar. Den vanliga Carreran ska enligt säkra källor vara fullt tillräcklig i prestanda. En GT3-version kommer nästa höst, Cup-versionen är redan klar att köras i nästa års Carrera Cup, och en tävlingsversion bör vara klar till 2006 lagom för att ta över efter 996 GT3 RSR.

 

Maserati MC12 Det fanns ingen tävlingsversion av MC12:an på plats i Paris, de var upptagna med att dominera i FIA GT men gatversionen fanns där. Eller ja, gata... Jag skulle vilja se en MC12 köra över ett fartgupp med det överhänget i fram. Nej, det är en renodlad tävlingsbil som begåvats med lite golvmattor. Den här bilen är mer GT1 än en riktig GT1:a (dom gamla alltså, nya regler och namn på klasserna införs i FIA GT nästa år...), en ren GTP som skulle kunna köra för totalseger på Le Mans om den fick bantas till 900 kg. Maserati kunde tidigare i år stolt visa upp 25 blåvita gatbilar för FIA:s nitiska delegater och bilderna som publicerades förde tankarna till en liknande tillställning som Porsche genomförde 1969 då man visade upp 25 st vita 917. Den som skulle vilja köpa en egen MC12 kan känna sig blåst då varenda en av de runt 3-4 miljoner kronor dyra bilarna är slutsålda sedan länge.

 

Citroën C4 WRC Nu ska i och för sig Citroën och Peugeot hoppa av WRC men på Parismässan fanns i alla fall en klar rallyversion av den nya C4:an. Passa på att titta för det kan vara sista gången vi får se den. Om det nu inte visar sig att det är nån sorts taktik PSA-koncernen använder sig av för att sätta press på FIA. Man kan ju alltid hoppas. [Det visade sig vara taktik, Citroën fortsatte i rally och vad Peugeot gjorde vet vi ju. Reds anm. 2011]

 

 

 

Lada Revolution tar hem priset i klassen märkligast på mässan! Ja, du läste rätt: Lada. Dvs samma företag som gör riktigt sunkiga bilar som var omoderna redan 1982. [en fabriksny Niva ligger dock högt på reds önskelista. Reds anm. 2011] Bilen är gjord för en rysk entyps-serie som lär ska vara ganska populär bland ryska förare. Prestanda är inte så värst hissnande men den ser ju ball ut. Och det är väl det som räknas va? Gör en LMP-version och slå världen med häpnad!

 

 

 

Priset för årets flodhäst och årets underbett går utan tvekan till Citroën för sin MPV-konceptbil Airlounge. Svårslaget. Men den är ändå märkligt snygg på nåt vis. I alla fall i detaljerna.

 

 

 

 

 

Och så avslutar vi med en liten konceptbilsbonus:

Peugeot 4002 fanns visserligen inte med på Parismässan men den var utställd i Peugeots show room på Champs Elysées i Paris samtidigt. 4002 är resultatet av en designtävling som var öppen för allmänheten. Fint med brun- och champagnemetallic!

 

 

 

Text och foto: Johan Söderberg oktober-november 2004
Publicerad 2011-02-20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Allt innehåll på N138.com är ©2001-2011 av Johan Söderberg. Frågor, synpunkter eller bara ett hej? Skicka ett mail!