STARTSIDAN | NYHETER | LE MANS | LMES/ALMS | LE MANSGAZINE | ÖVRIGT

David Terrien

En liten hyllning till David Terrien efter hans heroiska insatser i samband med det första monsunregnet i 2001 års upplaga av Le Mans då han körde av och i princip totalkvaddade sin Viper.

Trots kraschen lyckades han på något mirakulöst sätt ta sig tillbaka till depåinfarten när styrningen (och resten av bilen) ger upp helt. Han blir stående plågsamt nära själva depåområdet men utanför den gräns där mekanikerna får hjälpa till.

Bilen fastnar i gruset bredvid banan men han tar sig upp på den igen bara för att återigen bli nerdragen i gruset av funktionärerna för att ge väg åt andra bilar som linkar in till depån.

En normal förare skulle förmodligen ha gett upp här men inte Terrien, han är fast besluten att ta sig in till depån. Påhejad av sina mekaniker (de får komma med råd och tips men får inte röra bilen) börjar Terrien en lång kamp för att få in vraket i depån. Han sliter ur kylargardinens rör och trasslar in i hjulen för att göra någon märklig konstruktion, hur det ska fungera är det nog knappt någon som vet men efter minst 45 minuters slit så lyckas han få bilen över den magiska gränsen där mekanikerna kan ta över.

Tyvärr visar det sig efter närmare undersökning att bilen är för trasig för att kunna räddas men att det var 2001 års prestation råder det nog inga tvivel om.

All text ©2002-04 Johan Söderberg.
Frågor, förslag, synpunkter eller annat?
Hör av er till
info@n138.com

-