STARTSIDAN | LE MANS | LMES/ALMS | LE MANSGAZINE | ÖVRIGT

 

NYHETER: 20040104

Colin McRae kör Ferrari på Le Mans!

Det har spekulerats länge i vad den förre rallyvärldsmästaren ska syssla med 2004, bl a blev han erbjuden att ta över förarjobbet i Subaru efter Richard Burns som fått en hjärntumör. McRae blev för dyr så det såg ut som att han skulle bli utan en sits men nu börjar en plan skönjas:

Frederic Dors Care Racing förhandlar just nu med McRae om att köra Prodrive-Ferrari 550 på Le Mans och i LMES och det ser ut som att det blir så också då McRae länge har sagt sig vara intresserad av att köra Le Mans. Även om det inte kan bli en totalseger med en 550 så är det en mycket bra början på en framtida långloppskarriär.

Om förhandlingarna går i lås så blir han ytterligare en i raden av gamla rallyförare som tar steget över till Le Mans där t ex Vic Elford nådde stora framgångar på 60-70-talen.
En stor fördel som rallyförare har gentemot t ex F1-förare är att de är mer vana vid lagarbete med sin kartläsare och att allt fokus inte ligger bara på föraren, något som F1-förare ibland har haft svårt att anpassa sig till. Dessutom har de även vana av långa tävlingshelger då en rallytävling pågår i tre dagar och det är flera dagar av förberedelser på plats inann tävlingen börjar.

McRae har kört på bana förr, bl a i BTCC och även en del Porsche i olika lokala GT-cuper fast det var ju ett tag sedan. Sen återstår att se om han kan hålla sig ifrån att rycka i handbromsen i Mulsannekurvan...

***

Pescarolo Sport kör med Juddmotor 2004!

Nu är det klart: Henri Pescarolo överger Peugeots V6-motor och går över till Judds femliters-V10:a! Detta innebär att han äntligen på allvar kan ta upp kampen med Audi och Dome då Peugeotmotorn har varit alltför svag och bränsletörstig för att ge stallet en chans till topplaceringar. Där Juddmotorn kan utveckla närmare 600 hk med 2003 års restriktorstorlek så har Peugeots motor bara lyckats prestera ynka 490 hk vilket motsvarar kraften som LMP675:or utvecklar.

Juddmotorn i kombination med André de Cortanzes omdesign av Courage C60:n och Pescarolos enorma erfarenhet av långloppsracing kan göra stallet till en farlig konkurrent om topplaceringarna för Audi.

Apropå de Cortanze så lär han vara i full färd med att vidareutveckla Pescarolos Courage ytterligare, bl a för att konvertera den till en fullvärdig LMP1 enligt 2004 års reglemente. Det har ryktats om att det ska bli en coupé av bilen men med tanke på kostnaderna det innebär så är det nog bara just rykten.

Ytterligare en trevlig nyhet för Pescarolo är att Sebastien Bourdais får köra Le Mans i också i år! Hans ordinarie CART-stall Newman-Haas har gett tillstånd och det tackar vi för.

***

Köp ett Le mans-stall!

Känner du dig sugen på att sponsra eller investera i ett nystartat Le Mans-stall? Kika då närmare på eBay. Planen är att bygga en helt ny bil enligt LMP1-reglemente med Judd-V10 som ska vara klar till 2005. Hela projektet ska filmas och sändas i brittisk TV i antingen två entimmas dokumentärer eller i sex halvtimmes d:o. Om allt går som det ska så kan en serietillverkning i mindre skala starta för att förse privatstall med bilar. Det hela ger ett seriöst intryck men skyll inte på N138.COM om det är en bluff...

För övrigt så var Champion Racings förra Audi R8 ute till försäljning på eBay för ett tag sedan. Chassinummer 405 om någon undrar.

NYHETER
- 2002
- 2003
- 2004
All text ©2002-04 Johan Söderberg.
Frågor, förslag, synpunkter eller annat?
Hör av er till
info@n138.com

-