STARTSIDAN | LE MANS | LMES/ALMS | LE MANSGAZINE | ÖVRIGT

 

NYHETER: 20040218

Från GT1 till LMP1 del 2:
Panoz Esperante GTR1

Larbre competition nappade enligt americanlemans.com på Don Panoz förslag och kommer att köra Panoz Esperante GTR1 på Sebring i mars och på Le Mans i juni!! Bilen är densamma som körde på Le Mans i november med varierad framgång (frekventa besök i sandfållorna bl a), dvs chassi 03 som fått de uppdateringar som krävs för att få köra som LMP. Det var efter novemberkåsan, förlåt, Le Mans 1000 Km som Panoz hoppades på att något privat stall skulle vilja ta ut bilen på bana igen.

Att det blev Viper- och Porschestallet Larbre är lite förvånande då de har dragits med svåra ekonomiska problem efter det att deras huvudsponsor Chereau gått i konkurs. Efter stora framgångar med sin Viper i FIA GT (totalsegrare 2000-02) tvangs de dra sig ur 2003 men körde Le Mans och 24-timmars på Spa. Förare blir Roland Berville, Jean-Luc Blanchemain och Larbrereguljären Christophe Bouchut. Det såg länge mörkt ut och Le Mans är inte riktigt detsamma utan Panozbilarna med sina mullrande V8:or i fronten. Men om inget oförutsett inträffar så kommer det alltså en Panoz till Le Mans i år också. Man får hoppas att Larbre har bunkrat upp ordentligt med öronproppar då ljudnivån i GTR1:ans coupé ska vara nåt i hästväg enligt de som kört bilen genom åren.

Även om det är trevligt att de gamla GT1:orna kommer fram igen så är det lite märkligt att det inte kommer några nya bilar till Le Mans i år. Lister Storm LMP och DBA4 03S (som nu går under namnet Zytek?) är de nyaste prototyperna som debuterade förra året men kommer ändå att få svårt att hänga med Audi R8 som i princip är oförändrad från år 2000. Men om återuppväckandet av gamla GT1:or är en trend så vore det väl fint om fler tillverkare hakade på Panoz och Lotus. Nissan R390 GT1, Toyota GTone, Mercedes CLK GTR (den borde kunna hålla sig på marken lättare med de nya aerodynamikreglerna) och Porsche 996 GT1 Evo 98 är bara några av de bilar som borde kunna göras om...

***

Årets supportracetema på Le Mans: Grupp C!!

Nu är det klart, 80-talets fantastiska prototypklass Grupp C gör ett kort men förmodligen bejublat gästspel på Le Mans på lördagsförmiddagen innan det riktiga racet! Man räknar med ett startfält på c:a 40 bilar med bilar från Porsche, Lancia, Jaguar, Spice, Cougar, Sauber, Nissan mfl. Ytterligare ett skäl att gå upp tidigt på Lördagen! Läs mer om dagens Grupp C-racing hos groupc-gtpracing.com

***

Jan Magnussen kör Corvette

Och så var det en gammal nyhet som jag glömt rapportera om tidigare: Tillsammans med Olivier Berretta och Oliver Gavin så ska Jan Magnussen köra Corvette C5-R på Sebring, Le Mans och i Petit Le Mans. Magnussen hade helst kört prototyp i år men eftersom alla Audiplatser var fulla så satsar han på en klasseger istället och då är ju en Corvette ett bra val. Corvettestallets andra bil körs av Ron Fellows, Max Papis och Johnny O'Connel. 2003 missade man segern på Le Mans då Ferrari var för snabba och den nya växellådan krånglade men i år hoppas man på revansch. Det blir också sista året för C5:an då den nya, och kurvigare, C6:an tar över racingbaneret nästa år, i alla fall om GM inte får för sig nåt annat.

NYHETER
- 2002
- 2003
- 2004
All text ©2002-04 Johan Söderberg.
Frågor, förslag, synpunkter eller annat?
Hör av er till
info@n138.com

-