STARTSIDAN | LE MANS | LMES/ALMS | LE MANSGAZINE | ÖVRIGT

 

NYHETER: 20040311

Vårmodet 2004 del 1

Nu börjar information komma om de uppdateringar stall och biltillverkare gjort på sina tävlingsbilar. Dessutom börjar sponsorkontrakt bli klara och därigenom nya målningar. Här följer en första genomgång av de senaste modetrenderna i racerbilsmålning:

 

WR LMP 2004 WR vidareutvecklar sin gamla trotjänare som har rötter i den bil som tog pole på Le Mans 1995. Det är främst aerodynamiska förändringar som gjorts. Att döma av bilderna som publicerats så är det här WR:s mest avancerade bil aerodynamiskt hittills med stora förbättringar i luftflödet under bilen. Bilen har också fått den dubbla störtbåge som krävs av de nya reglerna. Luftintagen i fronten har gjorts större igen och frontsplittern har modifierats. Motorn är, precis som i förra årets bil en V6.a från JPX. Intressant att notera är att karossen återigen är i ett stycke. Det känns som om att det borde göra att det blir bökigare att fixa ett mindre motorfel då man måste lyfta av hela karossen istället för en liten del över motorn. Den fina kolfibersvarta färg som bilen har här får vi nog inte se på Le Mans då man som vanligt kommer att måla bilen gul.

 

Chevrolet Corvette C5-R Efter förra årets jubileumsfärger i blått, rött och vitt, återgår man till den klassiskt gula. Det är ganska stora förändringar i formerna, framförallt i fronten och i skärmarna. Spårvidden har ökats både fram och bak och bakvingen har modifierats. Tekniskt så har bilen uppdaterats med en ny sexstegad växellåda från Xtrac, motorn har fått sig en grundlig översyn och däcken kommer numera från Michelin. Allt för att försöka hinna ifatt de snabba Ferrarisarna som snuvade Corvetterna på segern på Le Mans förra året. Planen för 2004 är att man ska ta den efterlängtade tredje klassegern för C5:an på Le Mans i år innan den kommer att ersättas av nya C6 som även den kommer i raceversion nästa år.

Förare blir som tidigare rapporterats Ron Fellows, Max Papis och Johnny O'Connel i den ena bilen samt Oliver Gavin, Olivier Beretta och Jan Magnussen i den andra.

 

Maserati MC12 Visserligen kommer den inte att tävla förrän i slutet av FIA GT-säsongen. Le Mans blir det dessutom först nästa år men nu är gatversionen av MCC:n här! 623 hk, 652 Nm och 1335 kg = 0-200 på 9,9 sekunder och toppfart på över 330 km/h! Bilen byggs i de 25 ex som krävs för att få tävla utan restriktioner och kommer att kosta c:a 400000 euro. Billigare än dussinbilen (=c:a 1500 ex) Porsche Carrera GT som kostade c:a 450000 euro och bilen den är baserad på: Ferrari Enzo som gick loss på över 600000 euro!

Bilen har halvautomatisk växellåda, på Maseratispråk Cambiocorsa, med flappar bakom ratten, kolfiberi stomme och karross samt targatak. Det kommer inte att erbjudas några andra färger än den blåvita kombination som syns på bilderna men färgerna är av klassiskt Maseratisnitt från 60-talet, då Maserati senast var aktiva på racerbanorna. Detta om gatversionen alltså.

Om MC12 (som även racerbilen verkar heta numera) kommer att bli startskottet för en ny urspårning á la GT1, något som många fruktar, återstår att se men efter att ha sett fler bilder av både gat- och raceversion så känns den inte mer extrem än t ex Saleen S7-R som faktiskt byggdes efter samma princip: raceversion först, gatbil sedan. Testerna av raceversionen på Fioranobanan har fortsatt men inga större förändringar i tid har noterats, mycket pga uselt väder, med inslag av snö.

 

Audi UK har ju lyckats sno åt sig två R8:or till Sebring, Le Mans och LMES och får väl anses vara förhandsfavoriter till Le Mans-segern. Speciellt med tanke på deras imponerande föraruppställning: Alan McNish, Frank Biela, Pierre Kaffer, Jamie Davies, Johhny Herbert och Guy Smith. Om man gjort några större förändringar av bilen är ännu höljt i dunkel men färgvalet är allt annat än dunkelt: silver och lila!

***

Jean-Denis Deletraz tänker om...

I höstas uppgav Deletraz i ett lite bittert pressmeddelande att han tänkte sluta med tävlandet efter att ha blivit dumpad av Frédéric Dors Care Racing men nu är han tillbaka!

Det är Barron Connor Racing som lyckats få Deletraz att ändra sig. Tillsammans med Mike Hezemans och Ange Barde ska han köra stallets ena Ferrari 575 GTC på Sebring, Le Mans och i LMES. Tomas Biagi, Danny Sullivan och John Bosch delar sits i den andra bilen. Som ni märker så blir det en svårslagen föraruppställning i en bil som vann sitt debutrace i FIA GT. En oroande sak är dock att Mike Hezemans ska köra Ferrari. Vad händer med Paganiprojektet då? Det har varit svårt att få tag på information men vi återkommer så fort något nytt dyker upp.

 

...och det gör tydligen J C-W också.

Jamie Campbell-Walter lämnar Lister! Det har svängt fram och tillbaka huruvida han verkligen skulle ta steget fullt ut, bl a försökte han få en plats hos Corvette Racing men när inte det gick sa han att han blir Lister trogen. Riktigt varför han lämnar Lister är oklart, kanske har han helt enkelt ledsnat på att harva omkring i samma gamla bil år efter år. Framtiden går i Creations blå färg då han ska köra deras Zytek/DBA4 03S, troligen tillsammans med Nicolas Minassian och Duncan Huisman. Ersättare för J C-W blir Tom Coronel hoppat in hos Lister tidigare.

 

Och så var det problem för Pescarolo igen

Henri Pescarolo har haft det motigt på sistone. Först blev han av med Peugeotstödet något som i och för sig gjorde att han kunde byta till den betydligt starkare Judd GV5, en V10:a med effekt på dryga 600 hk, men det är just där det nya problemet ligger:

I och med motorbytet så kan han mista den direktkvalificering till årets Le Mans han fick på Le Mans 1000 km i höstas. I det racet kom Pescarolostallet tvåa med Peugeotmotor och då måste det tydligen vara samma motorfabrikat i bilen på Le Mans. Detta är mycket märkligt då Lister får köra med sin Storm LMP trots att de fick direktplatsen genom sin andraplats i FIA GT där de körde sin Storm GTS, dvs en helt annan typ av bil. Och som om inte det vore nog så är det Chevroletmotor i prototypen mot Jaguar-V12 i GTS-bilen!

Förhoppningsvis så tar sig ACO samman och låter Pescarolo köra ändå. Eller ännu bättre, ser över antagningsreglerna.

NYHETER
- 2002
- 2003
- 2004
All text ©2002-04 Johan Söderberg.
Frågor, förslag, synpunkter eller annat?
Hör av er till
info@n138.com

-