STARTSIDAN | LE MANS | LMES/ALMS | LE MANSGAZINE | ÖVRIGT

 

NYHETER: 20040319

12 Hours of Sebring!

Nu börjar racingsäsongen på allvar: På lördag är det dags för det 52:a 12-timmarsloppet på Sebring i Florida, USA! Tävlingen kommer att bli lite svår att följa då det endast är webradio och livetiming som står till buds, om man inte befinner sig nere i Europa och har tillgång till parabol: MotorsTV sänder hela racet live (liksom kommande ALMS- och LMES-lopp!!). Kanalen går så klart inte att få in i Sverige...
Här följer således en liten lista på bra länkar som kan behövas för att följa racet ordentligt utan TV:

americanlemans.com - Den officiella ALMS-sidan med webradio och livetiming. Detta tillsammans med en bra bankarta räcker längre än man tror.

dailysportscar.com - visserligen en betalsida men den är den bästa sportvagnsracingsidan och har full bevakning av Sebring och bra reportrar på plats.

rfmsports.com - bra intervjuer och reportage samt bevakning av Sebring.

Ten-Tenths Sportscar/GT racing - det bästa forumet på nätet för Le Mans-dårar. Håll koll på den 'Sebring Race Thread' som kommer upp imorrn!

Startlistan finns här

Tävlingen börjar 10:30 lokal tid (16:30 svensk tid alltså)

 

Och vem vinner då? Audi. Fast vilken audi det blir är lite svårare. Champion Racing med JJ Lehto, Emanuele Pirro och Marco Werner står i pole 1:48.710 på tätt följda av Audi UKs ena bil med Frank Biela, Pierre Kaffer och Allan McNish som tog andra plats med en tid på 1:48.821. På tredje plats klämmer sig Dyson racings ena Lola B160 (=MG EX257) in före Audi UK:s andra bil.

I GTS-klassen dominerade Corvetterna. Ferrarisarna hade inte en chans att ta sig förbi. Corvette har bestämt sig för att inte upprepa misstaget från förra året då ordningen var den omvända. Att det ändå står en Ferrari på andra plats beror på att den andra Corvetten diskades i kvalet pga tekniska olägenheter med bakvingens endplates. Den får starta sist tillsammans med flera andra bilar som brutit mot reglerna.

Eller har dom det? Det har förekommit klagomål på att funktionärerna är alltför nitiska. BAM!:s pole-Porsche diskades pga att frontsplittern var två millimeter för låg. Anledningen var en gummkiläpp som expanderade om bilen stod i solen för länge, i kallt väder är den helt regelenlig. BAM! har för övrigt haft en märklig resa fram till tävlingen: Det började i helgen som gick då deras nya GT3 RSR totalkraschades i ett test på Sebring, tre varv hann man med. En lätt panikslagen jakt på ny bil inleddes och Orbit Racings (som är en del av nya BAM!, Brittish American Motorsport, ej att förväxla med BAR) gamla GT3 RS dammades av och uppdaterades så långt det var möjligt med RSR-delar. Det lyckades man så bra med att man tog pole i GT-klassen. Likförbaskat får man starta sist. Nu är det ju 12 timmar man kör och banan är ökänd för att vara extremt hård mot bilar och förare. Dessutom har den nya RSR:n en ovanligt slängig bakdel och är inte helt inkörd än så det skulle inte förvåna mig om BAM! tar hem det trots alla motgångar.

De två lätt arkaiska inslagen i startfältet, Lotus Elise GT1 och Panoz Esperante GTR, har inte direkt övertygat. 1:57.243 av Panozen ligger i Corvettetempo, faktum är att den inte klarade poletiden i GTS. Lotusen var ännu långsammare med 2:08.753 och får starta på 30:e plats med 10 GT-bilar framför sig! Till saken hör dock att motorn brakade ihop innan kvalet och den nya inte var riktigt inkörd.

De Nya Ferrarisarna, 360 GTC och 575 GTC, har inte riktigt övertygat de heller. Barron Connors 575 GTC var hela 4 sekunder långasammare än Corvetterna! Visst, de har haft en hord av uppdaterade Corvetter och Porschar som motstånd men man borde kunna begära mer av Ferrari när Prodrive kunde göra det så bra utan något stöd som helst från Ferrarifabriken. De prodrivebyggda bilarna finns tyvärr inte representerade på Sebring vilket är synd då det skulle vara kul att se vem som bygger Ferrari bäst - Prodrive eller Ferrari själva. Som väl är så behöver vi bara vänta en vecka på det då FIA GT drar igång nästa helg!

N138.COMs resultattips (topp tre):

LMP1: Champion-Audi, Audi UK nr 88, Intersport-Lola B160 (den med Judd-V8:an)

LMP2: Team Bucknum-Pilbeam MP91, Intersport-Lola B2K/40, Rand-Lola B2K/40 nr 8

LMGTS: Corvette C5-R nr 3, Corvette C5-R nr 4, ACEMCO-Saleen S7-R

LMGT: Alex Job-Porsche GT3 RSR nr 23, BAM!-Porsche GT3 RS+, Risi Ferrari 360 GTC Full rapport från racet kommer på söndag!

***

För övrigt så har vi glädjen att meddela att Jamie Campbell-Walter har blivit pappa i veckan som gick! Grattis!

***

 

NYHETER
- 2002
- 2003
- 2004
All text ©2002-04 Johan Söderberg.
Frågor, förslag, synpunkter eller annat?
Hör av er till
info@n138.com

-