STARTSIDAN | LE MANS | LMES/ALMS | LE MANSGAZINE | ÖVRIGT

 

NYHETER: 20040323

Rydell ska köra Le Mans!

Om allt går som det ska Rickard Rydell köra Le Mans igen, förhoppningsvis tillsammans med ingen mindre än Colin McRae! Bilen blir givetvis Care Racings Ferrari 550 GTS, den Prodrivebyggda versionen alltså. Rydell ska ju köra Seat i ETCC i år men i och med att Le Mans inte kolliderar med ETCC-kalendern så är Seat snälla nog att låta honom köra Le Mans. Det blir i så fall tredje gången Vi ser Rydell på Circuit de La Sarthe, första gången var 1990 då han körde Porsche 962C för Team Schuppan tillsammans med Hurley Haywood och Wayne Taylor, bilen slutade 12:a.


Prodrivedepån under fredagen innan racet 2002

Andra framträdandet på Le Mans var 2002, då precis som i år med en Prodrivebyggd Ferrari 550 GTS. Tyvärr började bilen läcka olja och brann upp vid femtiden på söndagsmorgonen, då ledde man tävlingen med 2 varv. 2003 var inte Rydell med men 'hans' bil vann sin klass i storslagen stil men i år blir det bra mycket svårare att ta hem klassegern då Corvetterna verkar ha hittat formen igen på Sebring. Ett test med Ferrarin genomfördes i måndags och både Rydell och McRae var där.

I ett pressmeddelande berättar Rydell förtjust att Ferrarin tar sig över 300 km/h hela fem gånger per varv på Le Mans...

 

Startfältet presenteras på fredag!

Som sagt, fredagen den 26:e mars offentliggör ACO vilka stall som är inbjudna att ställa upp i årets Le Mans. Den stora frågan är: får Taurus köra i år då... Vi återkommer med en full rapport på fredag!

 

Koenigsegg i FIA GT 2005?

Enligt dailysportscar.com kan det eventuellt köras en Koenigsegg CCR i FIA GT nästa år! Koenigsegg själva kommer inte att tävla med bilen men om något 'toppstall', som man uttryckte det, vill köra så är det fritt fram. Enlygt en del rykten så har just ett 'toppstall, okänt vilket, testat bilen grundligt på bana.

Koenigsegg CCR är en kompressormatad superversion av den 'vanliga' CC8S med 806 hk vid 6900 rpm och 920 Nm vid 5700 rpm. Senare i år tänker man försöka sig på att toppa bilen i 395 km/h, och med lite tur spränga 400 km/h-vallen!!

Nu återstår bara att vänta och se om planerna verkligen sätts i verket eller om det bara är illasinnade rykten...

 

LMES i webradio?

Enligt Radio Le Mans kan det bli webradiosändningar från LMES-racen. Satellittvkanalen MotorsTV kommer visserligen att sända alla tävlingar direkt i Europa men den går såklart inte att få in här uppe men då är webradio åtminstone lite plåster på såren. Än är dock inget klart.

 

NYHETER
- 2002
- 2003
- 2004
All text ©2002-04 Johan Söderberg.
Frågor, förslag, synpunkter eller annat?
Hör av er till
info@n138.com

-