STARTSIDAN | LE MANS | LMES/ALMS | LE MANSGAZINE | ÖVRIGT

20040518

Lamborghini tillbaka i FIA GT 27:e juni!


Lamborghini Murciélago R-GT i DAMS-färger. (Foto: DAMS)

Franska DAMS, som bl a körde Cadillac 2000-2001 och Luc Bessons filmbilar 2002, kommer att få en Lamborghini R-GT levererad under första veckan i juni, lagom så att de hinner testa bilen ordentligt (på Bugattislingan på Le Mans) inför FIA GT-racet på Donington 27:e juni. Därefter kommer de att köra hela säsongen ut.

Det är Reiter Engineering som byggt och utvecklat tävlingsversionen av Murciélagon med stort stöd av Audi Sport. Reiter och Audi kommer att samarbeta nära med DAMS för vidareutveckling av bilen. Däckvalet är inte helt klart ännu men i och med Audis täta kontakter med Michelin så är det troliga att även DAMS kör med Michelin, allt enligt pressmeddelandet.

Förare blir Jean-Denis Deletraz och Andrea Piccini och båda är väldigt entusiastiska inför premiären på Donington men man betonar att det är en färsk bil och att barnsjukdomar kan komma.

 

Fler förare klara för Le Mans
Kevin McGarrity är klar för den tredje platsen hos Nasamax. Tillsammans med Werner Lupberger och Robbie Stirling ska han köra årets enda riktiga LMP1:a och dessutom enda etanoldrivna bil. McGarrity var på plats redan under LMES-racet på Monza men körde inte, dock var han väldigt imponerad av bilens prestanda och ser fram emot att få köra den på Le Mans.

Morgan råkade ju ut för en krasch under testhelgen vilket gjorde att Le Mans-novisen Keith Ahlers inte kunde köra de kvalvarv som krävs för att få köra i juni. Ersättare blir Steve Hyde som körde Morgan på Le Mans 2002.

De stall som fortfarande har plats kvar för förare är: Zytek, Taurus båda bilar, Noël del Bello och Epsilons båda bilar. Hur det blir med Stefan Johansson och Zytek är ännu inte klart. Och om Taurus kommer till start överhuvud taget återstår att se, ännu har inget nytt hörts.

 

NYHETER
- 2002
- 2003
- 2004
All text ©2002-04 Johan Söderberg.
Frågor, förslag, synpunkter eller annat?
Hör av er till
info@n138.com

-