STARTSIDAN | LE MANS | LMES/ALMS | LE MANSGAZINE | ÖVRIGT

20040617


Seiji Ara stormar fram mot sin första seger, Dindo Capellos andra och Tom Kristensens sjätte! (foto: AudiSport.nu)

 

Le Mans 2004 - kortversionen...

Vilket race!! Jag kan inte påminna mig om att jag hört talas om en lika tight målgång sedan bataljen mellan Ickx och Herrmann 1969. 41.354 sekunder mellan Seiji Ara i Goh-Audin och Johnny Herbert i Audi UK:s bil nr 88 vid målgången! Och så hade det sett ut större delen av tävlingen. Årets race var första gången på många år som man inte behövde ta till GT-klassen för att hitta spännande och tät racing, den fanns ju i LMP1.

I och med detta tog Tom Kristensen sin sjätte seger och är därmed bäst någonsin! (Visserligen så har ju Ickx på papperet sex segrar men egentligen så är det bara fem och en halv då han skulle ha brutit 1977 men fick byta till systerbilen som vann.)

Detta var också första gången ett japanskt stall vann Le Mans (Mazdas segerbil 1991 kördes ju av franska ORECA) och andra gången en japansk förare vann.

LMP2-klassen var som vanligt ganska vissen och endast två bilar tog sig imål. Ingen av dem var en Courage. Vann klassen gjorde Intersport. GTS-klassen vanns av Corvetterna men de hade det inte lätt och det var stenhård kamp mellan Corvetterna och Ferrarisarna genom hela racet. Rydell kom efter mycket om och men in på en tredjeplats i klassen. GT-klassen dominerades återigen av Porschar med Petersen- och Freisinger-Porscharna i täten tätt följda av den japanska Choroq-Porschen. CIRTEK-Ferrarin fick äran av att vara första ferrari 360 att ta sig imål, om än lätt stukad. Det här var som sagt kortversionen...

Fullständig rapport och bilder från 72:a upplagan av 24 Heures du Mans kommer inom kort!

 

NYHETER
- 2002
- 2003
- 2004
All text ©2002-04 Johan Söderberg.
Frågor, förslag, synpunkter eller annat?
Hör av er till
info@n138.com

-