STARTSIDAN | LE MANS | LMES/ALMS | LE MANSGAZINE | ÖVRIGT

20050505

Nu är det klart: Porsche LMP2!


1999 byggde Porsche en LMP900 men utvecklingsarbetet med Cayenne tog för stora resurser så man lade ner projektet. Nu är det däremot dags igen!

Porsche har i ett pressmeddelande bekräftat uppgifterna som cirkulerat en tid att man kommer att bygga en LMP2. Den 1:a oktober i höst kommer den första Porscheprototypen sedan 1998 att göra debut i Petit Le Mans på Road Atlanta i händerna på Penske Motorsport. Riktigt vad det blir för motor återstår att se men det vore väl rimligt att anta att det blir boxersexa även om rykten om att det blir V8:an från Cayenne finns.

Tävlandet med den nya LMP2:an kommer att ske på samma sätt som med 911 GT3, dvs inga rena fabriksstall utan privatstall med uppbackning från Porsche med bl a fabriksförare. Om det hela till slut kommer att utmynna i en fullfjädrad LMP1 avslöjar man inte men att man har pallplatser inom sikte med LMP2:an, åtminstone i ALMS och LMES, är inget man sticker under stol med. Och kan man ta en sjätteplats totalt på Le Mans med en GT3:a så kan man nog komma rätt långt med en LMP2 också om jag känner Porsche rätt.

För övrigt har Porsche hastigt låtit meddela att verksamheten med GT-bilarna inte är hotad av den nya LMP2:an efter att vissa stall uttryckt en viss oro. En RS-version av 997:an är alltså på gång. Fast dom borde väl byta namn till GT2 på den men vad blir efterföljaren till nuvarande gat-GT2:an? GT1?

Text: Johan Söderberg

 

NYHETER
- 2002
- 2003
- 2004
- 2005
All text ©2002-05 Johan Söderberg.
Frågor, förslag, synpunkter eller annat?
Hör av er till
info@n138.com

-